first_img “COPY” Projects Lead Architect: Spain Rafael Iniesta Nowell Year:  Save this picture!Cortesía de Rafael Iniesta Nowell+ 17Curated by Clara Ott Share Area:  52 m² Year Completion year of this architecture project House for a Writer / Iniesta Nowell ArquitectosSave this projectSaveHouse for a Writer / Iniesta Nowell Arquitectos 2016 CopyHouses•Jerez de la Frontera, Spaincenter_img ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/918670/house-for-a-writer-iniesta-nowell-arquitectos Clipboard ArchDaily House for a Writer / Iniesta Nowell Arquitectos “COPY” Architects: Iniesta Nowell Arquitectos Area Area of this architecture project ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/918670/house-for-a-writer-iniesta-nowell-arquitectos Clipboard Houses Technical Architect:Luis Gutiérrez SanchoConstructor:Fragou Construcciones SLUCity:Jerez de la FronteraCountry:SpainMore SpecsLess SpecsSave this picture!Cortesía de Rafael Iniesta NowellRecommended ProductsDoorsSaliceSliding Door System – Slider S20WindowsLibartVertical Retracting Doors & WindowsDoorsdormakabaEntrance Doors – Revolving Door 4000 SeriesDoorsC.R. LaurenceCRL-U.S. Aluminum Entice Series Entrance SystemText description provided by the architects. The project departs from the reconstruction of a small portion of the neighbourhood. A piece of city, hidden from all and existing only for a few neighbours. It can be described as the search for good cross ventilation, uniform natural lighting and as the fight for the last habitable centimetre, but we can also talk about the city.Save this picture!Cortesía de Rafael Iniesta NowellSave this picture!Save this picture!Cortesía de Rafael Iniesta NowellThe client, an English writer and globetrotter, requested what in London is called a “Backland House” but an Andalusian version of it. These interventions are driven by the need to find urban land at an affordable price for building housing that is able to recover the forgotten past, densifying the urban fabric, transforming those hidden spaces and in this case the yard of an old neighbourhood house in San Miguel de Jerez de la Frontera.Save this picture!Cortesía de Rafael Iniesta NowellSave this picture!Save this picture!Cortesía de Rafael Iniesta NowellThe “whys” of all the variables and conditions of this house have not been questioned, but the “hows”. How should the light enter, how should it be built, how will it be used, what situations will be generated in relation to the bordering courtyard or what will the succession of events be after someone exists the door and before they reach the street.Save this picture!Cortesía de Rafael Iniesta NowellQuestions that lead us to an investigation and to an improvement of the process and the project, as well as a much more adequate result.The house is built on a small scale, immediate, almost like a large piece of furniture made of bricks and concrete. We take any necessary means and gestures to let the light enter and to create ventilation.Save this picture!Cortesía de Rafael Iniesta NowellThe program was in short a room with a large kitchen and (as the ordinance allows) a small tower as a room. When it comes to organizing the space of 33m2 each centimetre counts; a small toilet set against the kitchen furniture, a skylight hidden in the terrace taking advantage of the rise of the staircase, an airy ground floor and a large window opening to the courtyard.Save this picture!Cortesía de Rafael Iniesta NowellThe position of the small bedroom that the regulations allow to build is played with on the first floor, placing it in the center, halfway between a terrace and “the jungle”, named so by its owner, a courtyard that houses a small pool and a large variety of exotic plants as souvenirs from travels in Asia.Save this picture!Cortesía de Rafael Iniesta NowellThe figures carved in exotic wood and the radios of the time when the owner distributed the newspaper on Fleet St in London are memories of travels to distant lands and of a whole lifetime. This is a house that never gets finished, one that is lived and that is given sense to by its owner, having an atmosphere of its own.We used natural and traditional materials from the area: ceramics, lime and wood. We faced the challenge of executing a low-cost architecture committed to the place which we think has served to solve problems and to discover a new corner in a neighbourhood as vivid as this one.Save this picture!Cortesía de Rafael Iniesta NowellProject gallerySee allShow lessFIELDWORKS Celebrates Design-Build in California’s High DesertArchitecture NewsVerona Penthouse / Bricolo FalsarellaSelected Projects Share CopyAbout this officeIniesta Nowell ArquitectosOfficeFollow#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesJerez de la FronteraSpainPublished on June 11, 2019Cite: “House for a Writer / Iniesta Nowell Arquitectos” [Casa para un escritor / Iniesta Nowell Arquitectos] 11 Jun 2019. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogFaucets / SinkshansgroheKitchen SinksGlass3MSun Control Window Film in MarkthalPartitionsSkyfoldIntegrating Operable Walls in a SpaceRetractable StructuresShadeFXRetractable Canopies in Beverly HillsPanels / Prefabricated AssembliesIsland Exterior FabricatorsSpecialty Facade SystemsWoodSculptformTimber Tongue and Groove CladdingSkylightsVELUX CommercialLonglight 5-30° – Modular SkylightsBars / Wire / MeshJakobWebnet – Sports NetSuspension SystemsMetawellAluminum Panels for Ceiling SailsMineral / Organic PaintsKEIMTiO2-free Mineral Paint – Soldalit®-ArteHanging LampsLuminisPendant Lights – HollowcoreHandicap BathroomAamsco Lighting, Inc.Mirror-Lux LED Illuminated MirrorMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my streamlast_img read more