first_imgArchDaily Photographs:  Akihide MISHIMA Milk Carton House / Tenhachi Architect & Interior DesignSave this projectSaveMilk Carton House / Tenhachi Architect & Interior DesignSave this picture!© Akihide MISHIMA+ 35Curated by Hana Abdel Share Year:  Milk Carton House / Tenhachi Architect & Interior Design Houses CopyAbout this officeTenhachi Architect & Interior DesignOfficeFollowProductWood#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesOn FacebookJapanPublished on April 10, 2020Cite: “Milk Carton House / Tenhachi Architect & Interior Design ” 09 Apr 2020. ArchDaily. Accessed 10 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogBathroom AccessorieshansgroheBath & Shower ThermostatsGlass3MGlass Finish – FASARA™ NaturalPartitionsSkyfoldVertically Folding Operable Walls – Mirage®WindowsVitrocsaSliding Window – Mosquito NetSinksBradley Corporation USASinks – Verge LVG-SeriesMetal PanelsTrimoQbiss One in Equinix Data CentreSignage / Display SystemsGoppionDisplay Case – Q-ClassMetal PanelsLongboard®Aluminum Battens – Link & Lock – 4″Sports ApplicationsPunto DesignPunto Fit in Ekaterinburg Public SpaceWoodBlumer LehmannFree Form Structures for Wood ProjectsKnobsKarcher DesignDoor Knob K390 (50)TablesVitsœ621 Side TableMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Constructor: Projects Japan ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/937210/milk-carton-house-tenhachi-architect-and-interior-design Clipboard Area:  52 m² Year Completion year of this architecture project 2018 Fuji solar house CopyHouses•Japan ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/937210/milk-carton-house-tenhachi-architect-and-interior-design Clipboard Architect In Charge:Tomoko SasakiDesign Team:Tenhachi Architect & Interior DesignStructural Engineer:Tetsuya TanakaCountry:JapanMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Akihide MISHIMARecommended ProductsBlinds / Mosquito Nets / CurtainsBANDALUXConcealed Blind System – One-BoxDoorsdormakabaEntrance Doors – Revolving Door 4000 SeriesWoodTechnowoodPergola SystemsDoorsStudcoAccess Panels – AccessDor This is a house for a young couple who have just married. I (architect)am a childhood friend of wife and a member of husband’s lab in graduate school. I am very glad to design their house, and would like to make the house very comfortable for their new marriage life.  The site has narrow property, only 43 square meters. A convenient commute into the city was their top priority, the house is located at a quiet residential area in the center of Tokyo district Japan. The house volume is maximum size which is subjected to height restrictions by Japanese architectural regulation. As a result, its owns only three-and-a-half-meter-wide, and flanked on either side by existing residential buildings.Save this picture!© Akihide MISHIMASave this picture!PlansSave this picture!© Akihide MISHIMASave this picture!© Akihide MISHIMA The street facing elevation is clad in light gray galvalume panels in diagonally pattern by workers skillfully work as though they were folding a piece of origami. Diagonal patters create something new face in the city although the galvalume is very common material. Although the house volume is subjected to height regulation, the couple named their house as “milk carton house” by its figure having the attachment to the house.Save this picture!© Akihide MISHIMAThe entrance opens into a workspace with an exposed concrete floor with a mortar finish. The ceiling is 3.4m double height, and this height is emphasized by wood large windows, exposed ceiling timber structure beams. Fold-able desk is prepared at window side for flexible use to create more space in the tiny area. To fulfilling the couple’s request of double use as their work space and rental space, wooden frame glass door is installed to separate public space and private space for security while keeping the open feeling to the stair. Save this picture!© Akihide MISHIMA At the back, white box unit is settled in first-floor level, in which small bed space is above, while the inside is divided into two spaces. The opening in the foreground leads to a guest toilet. The opening at back leads to a private utility space, as well as the master bathroom and pantry. The natural sunlight from the sky lit above the staircase illuminate not only staircase but also fist floor corridor as it leads to the guests to the second floor. The upper floor contains dining, living and free loft space. Living room is connected to a sunken kitchen and dining area by double steps. The steps can be work as a chair when guests visit at home party. The kitchen was custom-made from Ikea cabinet, and kitchen counter continue to the living room as for the TV cabinet and steps to the loft stairs. The large sky lit is above the living room which work for getting natural sun light and ventilation.Save this picture!© Akihide MISHIMASave this picture!SectionSave this picture!© Akihide MISHIMAThe house has different levels on each story and connect to the spaces, with the next area sometimes obviously visible, sometimes subtly hidden from the view. I tried to make the line between furniture and architecture blurred for make the house looks like a useful piece of furniture. This is a very small house, but I tried to design house details to be just perfect for housework, to be just enough storage for them, and to be just comfortable living space for them.  Maximizing the usable area through open-plan rooms without set function gives this home flexibility and cozy atmosphere.Save this picture!© Akihide MISHIMAProject gallerySee allShow lessKowa Public Apartment Complex in Mihama / studio velocitySelected ProjectsTea Nest / Cheng Tsung FENGSelected Projects Share “COPY” Architects: Tenhachi Architect & Interior Design Area Area of this architecture project “COPY” Photographslast_img read more