first_imgCopyHouses•Řevnice, Czech Republic RD Revnice / atelierSADSave this projectSaveRD Revnice / atelierSAD 2010 ArchDaily RD Revnice / atelierSAD ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/506512/rd-revnice-ateliersad Clipboard Save this picture!© Tomas Soucek+ 19 Share Area:  164 m² Area:  164 m² Year Completion year of this architecture project Projects Czech Republic Houses Photographs Year:  Architects: atelierSAD Area Area of this architecture project Year:  ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/506512/rd-revnice-ateliersad Clipboard photographs:  Tomas SoucekPhotographs:  Tomas SoucekCooperation:Tomáš KalhousConstruction Company:Stavman Ltd., atelierSAD Ltd.Floor Area:108,8m2Architect In Charge:Adam Jirkal, Jaroslav KozaCity:ŘevniceCountry:Czech RepublicMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Tomas SoucekRecommended ProductsSkylightsVELUX CommercialModular Skylights – Atrium Longlight / RidgelightWoodAccoyaTimber Cladding on Stadtcasino Basel ExtensionWindowsJansenWindows – Jansen Art’SystemText description provided by the architects. It is a ground floor object based on rectangular plan. The most visible element of the house is the roof formed by ruled surfaces. Longitudinal edges of the roof are bended curves, which determine the shape. The one in the north facade sag upwards in one third of its length. Curve in southern facade sag down in the middle. The shape of the roof is affected by the function of internal space. The common living areas have a higher ground clearance and a more representative character. In children’s bedroom in the middle, the height decreases and the space is more intimate. Generally the height of the rooms grows towards the garden; space opens to sun and green. Funnel shape of the south facade is about absorbing maximum of the garden. Roofed terrace lies in front of bended façade in loggia style it is a part of the house.Save this picture!Section The house has a clear and simple internal layout. Connecting the building and the garden is the leitmotif for the design as well as for the disposition. The corridor divides the building to the utilitarian and living area. Utilitarian section is located at the northern facade. Consist of doorway, hall, WC, storage rooms, and utility room. These rooms make a sound barrier for the bedrooms; shield the noise from the nearby railway. Master bedroom, children’s room, and main bathroom are located in the south part of the house. The main living room with the kitchen is placed in the south-western part of the building. All rooms along the south facade has openable parts, right to the terrace and the garden. Only one window is also located on the north facade because of cross ventilation of the living area.Save this picture!© Tomas Soucek The façades of the building are made of larch planks and waterproof plywood on the south side. Surface of the entrance part is made of the titanium-zinc sheets. Roof is green, round rooflights gives the light to the central corridor and middle of the living room; used also for the natural ventilation.Save this picture!© Tomas SoucekProject gallerySee allShow lessJohn Henry Brookes and Abercrombie Building / Design Engine ArchitectsSelected ProjectsUrban Requalification of S. Martinho do Porto / Gonçalo Byrne ArquitectosSelected Projects Share CopyAbout this officeatelierSADOfficeFollowatelierSAD OfficeFollowProductsWoodSteel#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesŘevniceMies van der Rohe AwardHousesCzech RepublicPublished on May 19, 2014Cite: “RD Revnice / atelierSAD” 19 May 2014. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogMetal PanelsAurubisCopper Alloy: Nordic BrassCompositesMitrexPhotovoltaic Solar Cladding – BIPV CladdingPanels / Prefabricated AssembliesTechnowoodPanel Façade SystemArmchairsUniForArmchair – ParigiLouvers / ShuttersBruagShading Screens – Perforated Facade PanelsAluminium CompositesSculptformAluminium Façade BladesCultural / PatrimonialIsland Exterior FabricatorsSeptember 11th Memorial Museum Envelope SystemWire MeshJakobWebnet in a Gymnasium in GurmelsDoorsLinvisibileLinvisibile Pocket Door | MareaPaintKEIMMineral Paint for Concrete – KEIM Concretal®-WLouversReynaers AluminiumSolar ShadingHandlesFormaniFitting Collection – ARCMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream 2010 “COPY” “COPY”last_img read more